Kanoottipurjehduksesta

Kanoottipurjehtijat.fi on alunperin Suomen Kanoottipurjehtijat Ry:n vuonna 2006 perustama verkkosivusto. Patentti- ja rekisterihallituksesta purkautumisen yhteydessä vuonna 2012 nettisivua päätettiin jatkaa vapaaehtoisvoimin ilman ilman yhdistystoiminnan velvoitteita.

Toimintaan osallistuvat järjestävät itse ja yhteistyöseurojen kanssa kilpailuja, retkiä, ja tukee purjekanoottien rakentamista rakennustietoutta jakamalla. Sen tavoitteena on kehittää kanoottipurjehduksesta hauska, vauhdikas, moderni ja luonnonläheinen urheilulaji.

Yhteisö on avoin kaikille lajista kiinnostuneille. Toiminta keskittyy pitkälti kesäaikaan, jolloin tietenkin purjehditaan.

Nettisivuilla tapahtuvan mainonnan avulla pyritään ylläpitämään nettisivut (domain- ja hosting-maksut).

Suomen Kanoottipurjehtijat Ry oli yksi Suomen Melonta- ja Soutuliiton perustajajäsenistä.

Edut yhteisön toiminnasta

Yhteisö mahdollistaa hyötyjä harrastajille verkkopalvelun ja muiden aktiivisten harrastajien toimesta:

  • Et harrasta yksin. Purjehduskokemusten hankkiminen ja jakaminen samanhenkisten ihmisten kanssa on paljon hauskempaa kuin yksin purjehtiminen.
  • Yhteisostot. Pyrimme edesauttamaan yhteistostoja ja etsimään yrityskumppaneita jotka tarjoavat jäsenistöllemme normaalia edullisemmat hinnat.
  • Saat ja voit antaa apua rakentamiseen. Keskustelupalsta (Google Groups) ja aktiivinen tiedottaminen toimii kanavana harrastajien kesken.
  • Retkillä voit nauttia yhteisesti maksetuista palveluista. Viimevuosina se on käytännössä tarkoittanut majoitusta telttaa tukevammassa rakennuksessa tai saunavuoroja.
  • Tarjoaa kanavan vaikuttaa lajin kehittämiseen ja kanava Suomen Melonta- ja Soutuliiton suuntaan.

Rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että toiminta on erittäin vähäistä talvikautena. Purjekanootti kulkee huonosti jäissä. Ollaan tosin kokeiltu purjekanootin purjetta jääkelkassa mutta siitä enemmän joskus toiste.