Kilpailut‎ > ‎

Kisaraportti 15.8.2009: Naisten luokka esiintyi ensimmaista kertaa SM-kilpailuissa

Viimeiksi päivitetty 26.8.2009

Tuusulanjärvi näytti parhaat puolensa lauantaina 15.8. kanoottipurjehduksen SM-kilpailuissa. Aurinko lämmitti ja tuuli puhalti lupaavasti. Ensimmäistä kertaa SM-kilpailujen historiassa saatiin naisille oma luokka. Valitettavasti viime hetken peruutusten vuoksi miesten ACA-luokka jouduttiin yllättäen yhdistämään Avoimen luokan kanssa. Tosikot jätettiin rannalle kun kilpailijat säntäsivät lähtöviivan tuntumaan.

Veijo Matilainen ja Tuusulan Purjehtijat olivat vastuussa radan merkitsemisestä. Kolmioradan sijaan nyt purjehdittiin "nakilla", jossa ylämerkkejä oli kaksi lähellä toisiaan. Rata osoittautui erittäin hyväksi. Myös muista järjestelyistä vastasi Veijon tiimi aina kahvitarjoilua myöten. Järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja kanoottipurjehtijat saivat tänäkin vuonna arvokasta oppia kilpailujen järjestämisestä.


Kuva: Veijo Matilainen (vas.) johti kilpailun järjestelyt erinomaisesti

Kari Nykänen aloitti kilpailun ensimmäisen lähdön murskaavan ylivoimaisesti erinomaisesti onnistuneen lähdön ansiosta - sekä hyödynnettyään avoimen luokan sallimaa suurempaa purjepinta-alaa. Historia on kuitenkin näyttänyt, että ACAlla pärjää hyvin juuri kovemmassa tuulessa. Niinpä nytkin aina hyvin kilpaileva Tapani Pakarinen oli ACAllaan lähdön selvä kakkonen.


Kuva: Nykänen aloitti ensimmäisen lähdön vahvasti

Tuuli rauhoittui hiukan ennen toista lähtöä. Simo Poikolainen sai parhaan lähdön. Toinen lähtö alkoi Nykäsen kannalta surkeasti ja hän ylittikin lähtölinjan vasta neljäntenä. Kilpailu tasoittui kun Pakarinen voitti lähdön ja Nykänen kipusi lähdön kakkoseksi. Asko Nikander ja Poikolainen kävivät omaa kisaansa kolmannesta sijasta. Hekin olivat kahden lähdön jälkeen tasapisteissä. Olli Virta, edellisen vuoden suvereeni hallitsija, rämpi ongelmien kanssa eikä saanut uutta purjekanoottia kunnon vauhtiaan. Kaatuminen toisesa lähdössä kruunasi Ollin ongelmat.


Kuva: Poikolainen aloitti 2. lähdön hyvin. Pakarista lukuunottamatta muut tulevat samaa linjaa perässä.

Kolmas lähtö alkoi tasaisesti. Nikander sai kanootin uuteen lentoon ja haastoi tosissaan Nykäsen ja Pakarisen. Kärjessä nimi vaihtui muutamaan otteeseen ja kärkikolmikosta kaikilla oli erävoiton mahdollisuudet. Kolmikko runttasi maaliviivalle parastaan pistäen. Maaliin tulojärjestystä arvuuteltiin äänitorven soidessa kolme kertaa perä perään. Nikanderin syöksy takarivistä tuotti tulosta ja hän otti erävoiton. Nykänen varmisti mestaruuden ollessaan lähdön kakkonen.


Kuva: 3. lähdön viimeisellä merkillä mentiin peräkkäin järjestyksessä: Nykänen, Pakarinen, Nikander.

Naisten sarjassa Ulla Lassila piti tahtipuikkoa heti alusta lähtien. Satu Inkalan ja Leni Mäkisen välille näytti muodostuvan hyvä kilpailu ensimmäisessä lähdössä, mutta Inkalalta loppui usko omiin kykyihin. Inkalan kilpailuviikkoa edeltänyt kova treenaus valmentaja Pokolaisen johdolla ei tällä kertaa auttanut. Tuuliolosuhteet olivat Satulle kilpasiskoja kovempi vastus ja parhaan terän kilpailusta vei huolimattomuusvirheestä johtunut kaatuminen jo ennen lähtöä. Satu Inkala jäi kärkikaksikon kyydistä ja teki omat johtopäätöksensä vetäytyen kilpailusta.

Kuva: Vielä tässä vaiheessa Inkalan (oik.) ja Mäkisen (vas.) kilpailu näytti tasaiselta.

Lassilan tasaisen varma purjehdus kesti koko kilpailun ja voitto oli varma. Mäkisen meno sujui ajoittain takkuisasti, mutta kakkosijasta ei tarvinnut neuvotella


Kuva: Lassila oli ylivoimainen naisten mestari.

Kilpailijat palkittiin asianmukaisesti Suomen Kanottiliiton ansiometalleilla ja Luukkasen kierrätyspytty lähti taas uuteen kotiin.Kuva: Luukkasen kierrätyspytty annetaan avoimen luokan mestarille.

---

Tulokset: lähtö yht sijoitus
ACA NAISET

21 Ulla Lassila KaPu 1 1 1 3 I
26 Leni Mäkinen KaPu 2 2 2 6 II
27 Satu Inkala TuusMe DNF DNC DNC 12 III

AVOIN

901 Kari Nykänen TuusMe 1 2 2 5 I
3 Tapani Pakarinen Porvoon Wiking 2 1 3 6 II
AN Asko Nikander KaPu 3 4 1 8 III
2 Simo Poikolainen SipoonKK 4 3 5 12 IV
28 Olli Virta KaPu 5 DNF 4 15 V


Comments