Kisaraportti: Suomen Paras Kanoottipurjehtija 2014

9.8.2013 KN

Kesän 35. hellepäivänä käytiin Suomen Paras Kanoottipurjehtija 2014-kilpailu. Aamun säätiedotuksiin ei näyttänyt olevan uskominen, kun kisan ajaksi sääennustus arvioi 4 m/s. Tuusulanjärvi oli kuitenkin aamulla täysin tyyni. Aamutoimien aikana tuuli sittenkin heräsi ja kolmen lähdön kisassa keli parani kierros kierrokselta. Tuuliennustus lopulta toteutui ja lämpöäkin oli mukavat +24 C.

Kilpailu käytiin kolmessa eri luokassa: Avoin luokka, ACA ja monirunkoiset. Kilpailun marssijärjestys oli sama. Olli ja Kari pitivät koko porukan parasta vauhtia ja kävivät keskinäistä kamppailua avoimen luokan johtopaikasta. Kilpailu ratkesi  kuitenkin selkeästi Ollin eduksi, kun Kari töppäsi toisen lähdön alussa ja tunaroi samassa lähdössä vielä keulapurjeen kanssa.

ACA-luokassa aikaerot muodostuivat suhteellisen pieniksi, mutta marssijärjestys oli varsin selvä. Kahden ensimmäistä lähdön voiton turvin Markku varmisti luokkavoiton, vaikka jäikin viimeisen lähdön kolmanneksi.

Monirunkoisten purjekanoottien kulku sujui takkuisasti. Pasi joutui "laitevian" vuoksi luovuttamaan jo ensimmäisessä lähdössä. Simolla oli vaikeuksia sopeutua lainassa olleeseen alukseen. Erkki taasen lähti vahingossa ensimmäisessä lähdössä jo kolmannelle kierrokselle, kun muut tyytyivät kipparikokouksessa sovittuun kahteen kierrokseen. Erkki kuitenkin nappasi ensimmäisen sijan tasaisimmalla suorituksella.

Ei niin vakavasti, mutta tosissaan purjehditun kilpailun käytännön järjestelyistä suuren kiitoksen saavat Tuusulan Purjehtijat ja Simo. TP:n Matti hoiti käytännön rutiinit hienosti vahvalla purjehduksen asiantuntemuksellaan ja kanttiini piti huolen siitä, että kupu oli täynnä ja suu makeana. Simolle taas suurkiitokset koko kilpailun organisoimisesta ja erinomaisista palkinnoista. 

ps. Tapahtumassa kävi näyttäytymässä Ove Sundkvistin suunnittelema ja valmistama Aquajak Windseeker, josta voit lukea lisää osoitteessa www.aquajak.fi

Palkintopallit:

Avoin luokka
NimiLähtö 1
Lähtö 2
Lähtö 3
 PisteetSija
Olli Malve1
1
2
4
 I
Kari Nykänen
23
1
6
 II
Ilkka Tourula
3
2
3
8
 III

ACA
Nimi
Lähtö 1
Lähtö 2
Lähtö 3
Pisteet
Sija
Markku Niska
1
1
3
5
I
Matti Hiltunen
221
5
II
Jussi Mattila
33
2
8
III

MR
Nimi
Lähtö 1
Lähtö 2
Lähtö 3
 Pisteet Sija
Erkki Raulo
 31
1
5
I
Simo Poikolainen
 22
DNF
7
II
Pasi Ehrola
 DNFDNF
DNF
9
III


Olli näytti selkää muille
Olli näytti selkää muille ja voitti avoimen luokan selvästi..

ACA purjehtijat lähdön hetkellä

Kari ja avoimen luokan purjekanootti.

ACAt jättivät monirunkoiset taakseen.

Alapoijulla.Comments