Retket‎ > ‎

Retkikertomus: Lohjanjarven viikonloppupurjehdus

18.7.2007 / OV

Lauantaina 14.7.2007 kokoonnuttiin Lohjanjärven rantaan, kanoottien vasillelaskupaikkana Liessaaren sillan luona oleva erinomainen hiekkaranta. Paikalla oli Asko, Simppa ja Olli.

Tutkittiin kanootteihin tehdyt muutokset ja parannukset, lastattiin proviantti kanootteihin ja lähdettiin vesille. Keli oli erinomainen, tuulta n. 4 m/s, välillä vertaseisauttavia jo viime kesänä tutuksi tulleita Lohjanjärven puuskia. Suunnattiin isolle selälle. Päätettiin mennä Kaurasaaren nuotiopaikalle, mutta todettiin paikka jo runsaasti miehitetyksi. Purjehdittiin mukavassa tuulessa, tehtiin hyvinkin erikoisia myötä- ja vastakäännöksiä.


Kuva: Ollisaaren saunarakennus (Kuva: Nykänen)

Ollisaaren satamapoukamassa oli yksi perämoottorivene, joten rohjettiin mennä maihin lounastauolle. Paikalla oli pelastuslaitoksen kesälomalaisia, jotka toivottivat meidät tervetulleiksi vaikka yövieraiksi. No sehän meille sopi.

Lounaan jälkeen uudelleen järvelle. Tuuli hiljeni ja loppui viimein kokonaan. Mutta vain hetkeksi, tuuli heräsi uudestaan ja hetken saatiin nauttia aivan ihanteellisesta purjehduksesta. Vesi oli sileää ja tuulta sopivasti. Tuuli alkoi yltyä ja nousikin n. 6-8 m/s.

Asko lähti tavoilleen uskollisena tutustumaan lähivesiin ja viipyi sillä reissulla n. 5 tuntia. Simpan kanssa harjoiteltiin purjehtimista Ollisaaren ympäristössä; toivottavasti opittiinkin jotain.

Illalla saunottiin ja nautittiin erään vedonlyönnin palkintojuomaa. Nukuttiin teltoissa ja kuunneltiin aamulla sateen ropinaa.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen suunnattiin satamapaikkaan, jonne Harri H. saapui. Kasattiin SKK:n trimaraani ja lähdettiin vesille. Purjehdittiin sisälahdella, tuulta oli sopivasti, mutta muuten keli sateisen harmaa. Trimaraniin tehdyt parannukset toimivat hyvin, pientä säätöä on kuitenkin vielä tehtävä. Harrin vauhti on jo pelottavan kovaa. Avoimen luokan kilpailuun on tulossa uusi haastaja.

Iltapäivällä pakattiin kanootit kyytiin ja kotiin. Kiva reissu. Terveisin, Olli
Comments